Economia 15/02/2022

Negueruela insisteix: "La nova llei no afecta cap de les 90.000 places de lloguer turístic"

El conseller ha sortit a donar "un missatge de tranquilitat" a tota la gent que té places de lloguer vacacional

2 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha volgut sortir al pas de les afirmacions d'Habtur de dilluns dematí. Segons va dir l'associació del lloguer d'habitatges de Mallorca, es posaven en perill fins a 90.000 places de lloguer vacacional. Però Negueruela ho ha volgut deixar clar: "La nova llei no afecta cap d'aquestes 90.000 places".

Després de la roda de premsa d'Habtur d'ahir dematí, el conseller es va reunir a l'horabaixa amb la gerent de la patronal per tractar el tema ràpidament. I avui ha seguit el mateix camí. La seva intenció ha estat enviar un missatge de "calma i tranquil·litat", perquè, segons ha assegurat, "cap de les places turístiques vigents està en perill". El conseller ha destacat que la reunió va ser "molt positiva", i per això ha continuat demanant que no es generin dubtes als propietaris, ja que la norma "no els afecta en absolut".

De fet, el conseller ja ho havia explicat al Consell de Govern de dilluns, quan va assegurar que el Govern "no s'exposaria mai a indemnitzacions", referint-se que no tombaria places turístiques de facto. "Podem entendre que es facin segons quines manifestacions, però les places estan regides per la llei del 2017 i amb el bloqueig no s'afecta com estaven fins ara", ha assenyalat Negueruela, i ha reiterat que "la llei no posa en 'escac' cap de les places".

Així i tot, el que Negueruela no ha dit i Habtur reivindica és que si alguna d'aquestes places ara actives es dona de baixa, no es pot tornar a posar en vigor, no torna a la borsa. Igualment, si un propietari vol vendre un lot de places a un altre particular, tampoc ho podrà fer, pel fet que el decret també bloqueja l'intercanvi. Ara bé, el conseller és una norma que afecta tant el lloguer vacacional com el sector hoteler, segons explicava el conseller, contràriament al que deia Habtur.

stats