Economia 17/06/2021

Negueruela critica les contradiccions del govern britànic

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball ha defensat el sistema de vacunació europeu enfront del britànic

2 min
Iago Negueruela atén als mitjans a l'arribada del primer creuer de la temporada

PalmaAquest dijous de matí el Regne Unit ha comunicat que preveu eliminar aviat la quarantena als turistes amb la pauta de vacunació completa. La notícia ha tingut el ressò internacional esperat, fins al punt que el conseller Iago Negueruela ha donat la seva opinió al respecte. El conseller ha expressat la seva molèstia quant a l'ambigüitat que ha mostrat l'Executiu anglosaxó en el seu full de ruta dels darrers mesos. "Primer van dir d'endarrerir mesures d'obertura, ara diuen de sortir amb la doble pauta", explicava el conseller mostrant la indecisió britànica.

El que sí que ha volgut reivindicar ha estat el sistema de vacunació europeu enfront del britànic. Segons ha explicat Negueruela, el govern britànic va decidir fer una vacunació massiva a tota la població possible amb una sola dosi de només un tipus de vacuna, l'AstraZeneca. Aquesta estratègia ha ocasionat que s'endarrereixi la segona dosi i que la soca Delta hagi proliferat. La variant és més forta i resisteix a la primera dosi, cosa que ha demostrat, segons el conseller, que l'estratègia no era la correcta. Per la seva banda, les Illes Balears, emmarcades en el sistema de vacunació europeu, han optat per diferents tipus de vacuna i una estratègia posant com a prioritat completar la pauta com més aviat possible. "Europa ara és més ràpida en la immunització", ha destacat Negueruela.

"Hem protegit i salvat vides", ha destacat el conseller, que ha dit no entendre les crítiques dels partits de l'oposició vista la gran evolució amb la vacunació i la immunització de les Illes. El Govern de les Illes és el territori europeu que més turisme internacional rep avui dia, segons ha referenciat el polític, cosa que no vol dir que el Regne Unit no sigui important per a les Illes, com bé se sap. Així i tot, Negueruela s'ha mostrat confiat i ha dit que, tot i ser-ho, treballen en altres mercats.

stats