Economia 17/05/2022

Negueruela assegura que les Balears són el territori que donarà més ajudes directes a empreses turístiques

El conseller de Model Econòmic ha recordat que hi haurà 60 milions d'euros per "accelerar la reconversió de les empreses"

1 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha assegurat aquest dimarts al ple del Parlament que "les Balears són la comunitat autònoma que destinarà més ajudes directes de fons europeus en nombres absoluts i no relatius a empreses en matèria turística".

Així mateix, el conseller Negueruela ha explicat que hi ha fons en dos objectius: les directes, de les quals ha dit que hi haurà fins a 60 milions d'euros, "més que a Andalusia", i les ajudes en destinacions. Aquestes segones "serviran per regular la reformació integral del sistema", segons ha defensat Negueruela.

D'aquesta manera, Negueruela s'ha defensat de les acusacions del diputat de Ciutadans, Marc Pérez Ribas, qui ha reivindicat que troba a faltar "projectes massius de digitalització o de regeneració del nostre litoral". En aquest sentit, Pérez-Ribas troba a faltar "projectes tractors", i assegura que "el decreixement no pot ser ni és ni serà mai un projecte tractor".

Alhora, el diputat de la formació taronja ha assegurat que "els empresaris ens diuen que els projectes importants esquiven les empreses". A més, ha posat en dubte que s'acabin executant aquestes ajudes: "Ja veurem com es coordinen l'AETIB, les Conselleries i els ajuntaments".

stats