Es multipliquen per 13 les sancions contra la pirateria del transport a l'aeroport de Palma

La campanya d'inspeccions ha permès posar 656 multes, d'un total de 300.000 euros, davant les 48 de l'any passat

La campanya d'inspeccions a l'aeroport de Palma per lluitar contra l'intrusisme en el sector del transport s'ha traduït en l'aplicació de 656 multes per infraccions, davant les 48 de l'any passat. El total de les sancions ha estat de 300.948 euros, mentre que l'any passat va ser de 79.580 euros.

El conseller de Mobilitat, Marc Pons, ha destacat que per lluitar contra la pirateria en aquest sector, a banda de la campanya específica a l'aeroport, ha estat necessari canviar la legislació, millorar els serveis d'inspecció amb agents d'incògnit i millorar la tecnologia amb la instal·lació de càmeres a Son Sant Joan. Això ha permès que, a mb  la inspecció  de 342 vehicles, 70 menys que l'any passat, s'han pogut multiplicar les sancions per 13.

Del total de les sancions, 618 corresponen a vehicles discrecionals (principalment minibusos), 22 a  VTC  i 16 a taxis. Tan sols 13 multes han estat per captació  il·legal  de clients, mentre que la majoria de les sancions ha estat per irregularitats en la documentació, especialment d'anotacions al llibre de ruta i facturació.

El director general de Transport, Jaume Mateu, ha destacat que  la efectivitat més gran  es deu també al canvi de metodologia i a una major planificació, ja que s'han realitzat les inspeccions en horaris i llocs més  adequats .

Pons ha destacat que durant la Comissió de la Lluita contra l'Intrusisme s'han valorat positivament  aquesta  dades i que l'únic tema que ha provocat cert debat ha estat  la quantia de les sancions. Per exemple, la sanció per captació il·legal de clients  és  de 1.000 euros. "Hi ha empreses que acumulen un gran nombre de petites sancions que suposen, al final, una quantitat  important " , ha afegit Mateu, i ha indicat que la pròxima temporada les multes ja podran ser superiors si hi ha reincidència.

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF