Economia 03/05/2022

Mig milió d'illencs hauran de fer la declaració de la renda

Segons ha apuntat l'Agència Tributària, a les Balears ja s'han fet 180.238 declaracions, un 19,65% del total

2 min
Agència Tributària de Mallorca.

PalmaL'Associació de Professionals de Tècnics Tributaris de Catalunya i Balears (APTTCB) ha explicat avui dimarts que fins a 550.581 persones hauran de fer la declaració de la renda a les Balears, segons les dades de l'Agència Tributària. Segons han dit, de moment ja se n'han fetes 180.238, un 19,65% del total que s'espera.

Segons han dit, amb un mes de campanya de declaració de la renda, se n'han presentat més que l'any passat. Això, segons ha dit el president de l'Associació, Joan Torres, indica que "s'han presentat les que surten a tornar", però no ha volgut posar la mà al foc de si el motiu és perquè la gent necessita els diners.

Des de l'Associació s'han donat algunes directrius de quins seran els punts més importants d'aquest any. El primer del qual s'ha parlat ha estat l'ERTO. "La gent està espantada perquè si ha treballat i ha cobrat l'ERTO haurà de pagar", ha dit el president de l'associació, Joan Torres, però ha assegurat que si s'ha retingut el que toca, "no s'haurà de pagar de més".

Torres també ha recordat l'increment de dos punts en les rendes de més de 90.000 euros i d'un punt en les rendes de 120.000 a la declaració per part de l'Estat. A més, també la inclusió del nou tram de més de 300.000 euros, que el tipus marginal màxim serà del 49,5% a les Balears, però al mateix temps ha recordat "que només es retindrà aquest 49,5% al tram que passi dels 300.000 euros, no de tota la declaració".

Les criptomonedes entren en escena

Un tema que s'ha tractat amb força ha estat el de la declaració dels guanys amb criptomonedes. Segons han explicat des de l'Associació, s'han de tributar els guanys patrimonials a partir de 1.000 euros d'ingressos. "A causa que són milers d'operacions s'ha decidit que s'haurà de declarar el resum anual amb els guanys", ha assegurat el president Torres.

Així mateix, l'Associació també ha volgut recordar que s'ha d'anar amb compte amb l'esborrany de la declaració. "La idea que es té és que es pot fer amb un clic, però hi ha coses que ho poden complicar tot", han dit. "Les despeses jurídiques per un litigi, el naixement d'un fill, una defunció, una discapacitat sobrevinguda, entre d'altres, són coses que no apareixen a l'esborrany i s'hi han d'incloure", han alertat.

stats