Preus
Economia 29/06/2022

Menys del 10% de les benzineres de les Illes es consideren "barates"

Segons l'OCU, les Balears estan entre les quatre comunitats amb menys estacions de baix cost

ARA Balears
1 min
Estiu de  benzina barata

PalmaMenys del 10% de les benzineres que hi ha a les Balears poden considerar-se "barates", segons un estudi fet per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) sobre els preus dels carburants. Aquesta investigació, segons ha informat Europa Press, s'ha basat en les dades de més de 10.000 estacions de servei de l'Estat i ha conclòs que les benzineres més barates a Espanya són BonÁrea, Plenoil, GM Oil, Campsa Express i Petropix.

Precisament, a les Illes aquestes són minoritàries; per això, l'estudi situa l'Arxipèlag entre les quatre comunitats autònomes amb menys estacions barates, juntament amb Astúries, Ourense i Guipúscoa.

A l'altre extrem i per al cas del gasoil, les més cares són Repsol, BP, Petronor, Petrocat i Valcarce, atès que els seus preus són "almenys un 8%" més alts de mitjana que a les més barates, "la qual cosa suposa un sobrecost de fins a 0,18 euros per litre". L'informe també revela que Petrocat i Valcarce són les més cares per a benzina 95, amb una diferència de fins a 20 cèntims per litre.

stats