Economia 23/03/2018

El menorquí Paco Vallejo en escac i mat per Hisenda que li reclama mig milió d'euros

El Gran Mestre d'Escacs assegura que el contenciós que manté amb l'Agència Tributària l'ha afectat a l'àmbit esportiu i personal, lamenta el tracte rebut i denúncia l'oblit per part de les institucions

Ara Balears
2 min
escac

MaóL'escaquista d'Es Castell, considerat Gran Mestre Internacional d'aquest esport, ha explotat pel contenciós que manté amb Hisenda des de l'any 2016 i a on se li reclama més de mig milió d'euros. Fruit d'aquesta situació, Vallejo s'ha vist obligat a abandonar el Campionat d'Europa que s'està celebrant a Batumi, Geòrgia, per no poder mantenir la concentració necessària. En el seu compte de Facebook, un dels escaquistes més reconeguts del país admet que "he arribat al meu límit".

El menorquí Paco Vallejo en escac i mat per Hisenda que li reclama mig milió d'euros

Els problemes de Vallejo amb Hisenda es remunten l'any 2011 quan la seva afició a jugar a pòquer per internet és el detonant d'una carta que rep procedent del Ministeri. El menorquí relata que "jugo al pòquer per diversió, no sóc un ludòpata. Ho vaig perdre tot, uns pocs milers d'euros i vaig deixar de jugar". La reclamació d'Hisenda arribà al 2016 i Vallejo explica les seves sensacions, "m'arriba una carta d'Hisenda reclamant-me més de sis xifres, més de mig milió d'euros perquè vostè va jugar al pòquer i ho va perdre. Sembla una broma de mal gust però no ho és. A partir d'aquest moment començà una bola de neu que et va aixafant".

Paco Vallejo també denuncia cert oblit, "no tenia importància que no m'invitessin als millors torneigs espanyols, tampoc que les illes on vaig néixer s'oblidessin de mi i dediquessin milions d'euros a pavellons buits". A més, l'esportista menorquí reconeix que el contenciós amb Hisenda li passa factura a tots els nivells "començo a cancel·lar torneigs, pateixo infeccions a la pell a causa dels nervis, rebutjo la meva participació amb la Selecció Espanyola perquè no puc aguantar la pressió, en més d'una partida he jugat amb llàgrimes als ulls. A tot això cal sumar l'estat de salut de la meva mare que va patir una infecció molt greu que a punt va estar de costar-li la vida mentre jo jugava a l'estranger. I sense poder fer front econòmicament per culpa d'Hisenda que ja ho havia agafat tot i encara reclamava més".

Finalment, Paco Vallejo detalla com ha iniciat un contenciós contra l'Agència Tributària i es pregunta com acabarà tot plegat, "justícia? Si guanyo, hauré perdut milers d'euros i anys de la meva vida que ningú compensarà i si perdo, no ho vull ni pensar". Vallejo, afegeix que "és molt trist haver de representar a un país que et tracta com un criminal, que t'ignora i que t'ha destrossat". El Gran Mestre d'Escacs valora tramitar la seva nacionalitat a un altre país.

stats