Economia 12/12/2022

Llogar una casa a les Illes Balears és quasi un 20% més car que l'any passat

Palma és la cinquena capital de l'Estat on costa més per arrendar un habitatge

1 min
Pis en lloguer a Palma

PalmaEl preu del lloguer a les Illes Balears ha augmentat un 18,82% en els darrers dotze mesos. Segons les estadístiques publicades aquest dilluns pel portal immobiliari Pisos.com, l'Arxipèlag és la comunitat autònoma de l'Estat on més ha crescut el preu dels pisos en lloguer en el darrer any.

D'aquesta manera, durant el mes de novembre del 2022 s'ha registrat un increment de quasi el 20% en la comparació interanual, mentre que pel que fa a les xifres registrades el mes d'octubre l'augment del preu dels habitatges en lloguer és del 2,47%. Així, ara el preu mitjà del metre quadrat d'aquests habitatges de l'Arxipèlag és de 13,51 euros.

Aquesta xifra ha elevat les Illes Balears al segon lloc del rànquing estatal del preu del lloguer, de manera que l'ha convertida en la segona més cara, només per darrere de Madrid, on el metre quadrat d'aquests habitatges té un preu mitjà de 13,79 euros. La mitjana estatal se situa molt per sota d'aquestes xifres i el mes de novembre d'enguany ha estat de 10,38 euros, xifra que suposa un increment del 4,74% en la comparació interanual i un descens de l'1,27% en relació amb les dades recollides durant el mes d'octubre.

Palma, la cinquena capital més cara

Palma és la cinquena capital de l'Estat on és més elevat el preu dels habitatges en lloguer. Segons les dades de Pisos.com, el preu mitjà del metre quadrat és de 13,54 euros. Pel que fa a les comparacions interanual i intermensual del mes de novembre del 2022, s'ha registrat un increment de l'1,77% en comparació amb el mes d'octubre i un augment del 14,17% si es compara amb les xifres recollides durant el mateix període de l'any passat.

stats