Economia 23/10/2017

Llarga ovació dels empresaris de Cecot al president Puigdemont

Els empresaris denuncien que estan fallant "les bases del sistema" democràtic espanyol

àlex Font Manté
2 min
El president Puigdemont, amb Antoni Abat durant la Nit de l'Empresari

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha estat rebut amb una ovació aquest dilluns al vespre a la seva arribada a la trobada anual que celebra la patronal Cecot.

Aquest ha sigut el moment en el qual el president de la Generalitat ha entrat a la sala principal del Teatre Nacional de Catalunya:

Durant l'acte, Imma i Joana Amat, codirectores de la immobiliària que porta el seu cognom, han demanat la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que, segons han dit, estan empresonats per les seves idees polítiques. Aquesta defensa ha anat seguida d'una ovació per part dels aproximadament 600 empresaris que eren a l'acte.

Per la seva banda, el president Puigdemont ha defensat que els polítics no poden ignorar el que demanen els ciutadans, igual que els empresaris no poden ignorar que els clients no comprin els seus productes. “Dialogarem”, ha proclamat abans d’afegir que “per dialogar, calen dos” i que, per arribar a acords, cal mediació en lloc de tribunals.

Finalment, el president de Cecot, Antoni Abad, ha fet un repàs a les peticions que la seva patronal ha realitzat durant les dues últimes dècades, sempre a favor d’una millora del finançament. La seva conclusió ha sigut que "si fa vint anys que es demana el mateix, amb arguments i dades, i no troba sortida a les seves aspiracions, és que fallen les bases del sistema". "Es comprova -ha afegit- que amb cinc presidents [espanyols] de tendència política diferent no hem aconseguit canviar i millorar les expectatives. Sobren les paraules".

Si haguessin estat ateses aquestes peticions, ha assegurat el líder empresarial, "avui tindríem una economia més pròspera, una societat amb millors fonaments i un Estat eficient i proper".

Abad ha dit que no té "cap explicació raonable" per a "certs episodis que hem viscut i viurem", en els quals s’ha produït una "falta de respecte a drets bàsics personals i col·lectius".

El president de Cecot ha assegurat que "hi ha en joc la llibertat" i que "sense llibertat no hi ha democràcia, ni futur". Per això, ha conclòs reclamant "el que desesperadament necessita Espanya: diàleg".

stats