Economia 16/06/2022

L'Estat transferirà a les Illes 50 milions per prevenir l'impacte de futures pandèmies en el turisme

La partida se suma als 197 milions destinats a la descarbonització i als 5,5 milions per a la gestió de l'aigua

ARA Balears
2 min
Turistes segueixen a una guia turística pel centre de Palma.

PalmaEl govern estatal ha donat llum verda aquesta setmana a un dels majors paquets d'inversions per a les Balears aprovat en Consell de Ministres al llarg d'aquest 2022. En total, són quatre partides que sumen un total de 259 milions d'euros, 50 dels quals, provinents dels fons europeus, es destinaran a la competitivitat turística de les Illes, per adaptar l'economia a l'impacte de situacions imprevistes com la succeïda amb la pandèmia i la consegüent pèrdua de la temporada turística.

El vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, ja va explicar dimarts passat que el gruix d'aquestes inversions, uns 197 milions, anirà destinat a la transició energètica, una de les seves àrees de gestió. Concretament, la partida impulsarà el desenvolupament de les energies renovables, l'energia eòlica marina, la mobilitat elèctrica i l'eficiència energètica. "Mai s'havia rebut un paquet d'aquesta quantitat i tindrem la possibilitat d'arribar a tots els sectors econòmics i a tota la ciutadania", va indicar Yllanes.

Per la seva banda, la delegada del govern espanyol a les Balears, Aina Calvo, ha recalcat que "s'està donant un impuls decisiu a les Illes en aquest període de reactivació, amb especial atenció a la insularitat". Calvo ha posat en relleu que les Balears encapçalen la caiguda de l'atur el darrer mes, un fet que "ha possibilitat la recuperació econòmica".

Finalment, l'Estat ha aprovat també la transferència de 12 milions d'euros a les Illes en matèria mediambiental. Concretament, una de les dues inversions es dedicarà al compliment de l'objectiu de protegir el 30% de la biodiversitat marina d'aquí al 2030, i també a la millora de la gestió de l'aigua. En total, al llarg d'aquests primers mesos del 2022 el govern espanyol ja ha desplegat a les Illes més de 725 milions d'euros dels fons europeus, dels quals 380 s'han transferit a les Balears per a la seva gestió i uns 45 corresponen a diversos programes executats directament per l'Estat a l'Arxipèlag.

stats