Economia 14/04/2021

Javier Hidalgo dimiteix com a màxim executiu de Globalia

El grup, que controla Halcón Viajes i Viajes Ecuador, va vendre Air Europa per 500 milions després de rebre préstecs de l'Estat de 475 milions

ARA Balears
2 min
Juan José Hidalgo, president de Globalia al costat del CEO, Javier Hidalgo.

PalmaJavier Hidalgo ha dimitit com a conseller delegat del grup turístic Globalia, en un moment marcat per la desintegració de la companyia. El grup, que controla Halcón Viajes i Viajes Ecuador, va vendre l'aerolínia Air Europa per 500 milions després de rebre préstecs de l'Estat de 475 milions. Segons ha informat Europa Press, la sortida d'Hidalgo arriba de passar per una dura etapa amb el negoci ressentit per la crisi del turisme provocada pel coronavirus.

La companyia, que va arribar a facturar el 1997 prop de 4.000 milions d'euros, passa per una situació delicada després de l'aturada del sector turístic durant el darrer any, la qual cosa l'ha obligat a vendre els seus negocis a diferents empreses. La primera que va sortir a la venda va ser Air Europa, que finalment passarà a formar part d'International Airlines Group (IAG), el hòlding liderat per Ibèria. L'operació, que es va retardar a conseqüència de la pandèmia, finalment es va concretar en 500 milions d'euros, la meitat dels diners que havien acordat les dues parts el novembre de 2019.

Prèviament, l'executiu espanyol va aprovar el mes de novembre el rescat públic de l'aerolínia, per valor de 475 milions d'euros, a través de dos préstecs amb sis anys com a termini màxim d'amortització. Aquesta operació era "necessària" a causa del "caràcter estratègic" de la companyia presidida per Juan José Hidalgo.

Després del seu retorn al grup turístic familiar fa cinc anys, Hidalgo també s'ha hagut de fer càrrec de la resta de processos en marxa com la fusió d'Halcón Viajes a Ávoris, que forma part del grup Barceló.

El directiu també va aconseguir que la SEPI concedís un altre rescat per valor de 320 milions d'euros per a Ávoris Corporació Empresarial, societat resultant de la integració dels grups Barceló i Globalia. L'operació d'ajuda temporal a Ávoris es canalitzarà a través d'un préstec participatiu de 163,2 milions d'euros i d'un préstec ordinari de 156,8 milions d'euros. L'empresa disposarà d'un termini màxim de sis anys per amortitzar íntegrament els préstecs que rebi.

Globalia ha declinat fer comentaris sobre la dimissió del fins ara CEO del grup, que estaria negociant també la venda de la divisió d'hotels Be Live. També s'està a l'espera de la sortida de la companyia del servei de 'handling', que no està inclosa en la venda d'Air Europa.

stats