Economia 14/03/2021

La inversió mitjana de les empreses contra el covid-19 supera els 100.000 euros

Cada companyia s'ha gastat uns 123 euros per empleat

1 min
Els empresaris s’enfronten a sancions si no garanteixen que els empleats disposen  de mascareta. A la foto, una treballadora d’un negoci d’impressió digital.

BarcelonaLa inversió mitjana de les empreses en mesures per evitar els contagis en l’àmbit laboral del covid-19 ha estat de 101.834 euros, uns 123 euros per treballador, segons es desprèn d'una enquesta de la patronal Foment del Treball entre els seus associats.

No obstant això, el nivell de despesa en la lluita contra la pandèmia depèn de la branca de l'activitat econòmica. El sector industrial i la construcció són els que han fet una despesa més elevada per treballador (236 i 147 euros, respectivament), mentre que les empreses del sector serveis registren una inversió de 107 euros.

Pel que fa a la inversió de mitjana per treballador, en funció de la grandària de l’empresa en nombre d'empleats, les microempreses (amb 632 euros), les mitjanes empreses (amb 536 euros) i les petites empreses (amb 489 euros) han fet una inversió per empleat superior, mentre que les grans empreses (100 euros) es troben per sota de la mitjana, segons indica el sondeig.

34% de les empreses en pèrdues

L'enquesta també ha volgut esbrinar l'impacte de la pandèmia en els comptes de les empreses, malgrat que el grau de resposta en aquest cas ha sigut baix, ja que un 47% de les companyies que han participat en el sondeig no han volgut o pogut contestar. Entre les que sí que han comunicat la seva resposta, la majoria de les empreses (34%) han experimentat pèrdues —en resultat abans d'impostos dels nou primers mesos de l'any 2020—, mentre que un 15% indiquen que han obtingut beneficis i un 4% que s’han mantingut igual.

A més, un 40% de les empreses que han participat en l'enquesta han experimentat un descens de les vendes, mentre que un 13% indiquen que han incrementat la facturació. També en aquest punt un 42% no han volgut o pogut quantificar la variació de la facturació.

stats