Economia 13/05/2022

La inflació baixa a les Balears i es col·loca sobre el 7,8%

L'Institut Nacional d'Estadística ha publicat les dades de l'IPC de l'abril actualitzades i les Balears estan 0,5 punts per sota de la mitjana estatal

ARA Balears
1 min
Supermercat Alcampo.

PalmaLa inflació ha donat una mica de treva a les Illes Balears. Després d'haver marcat una xifra del 9,3% al març, a l'abril ha baixat 1,5 punts i s'ha col·locat en el 7,8%. De fet, segons ha anunciat l'Institut Nacional d'Estadística (INE), les Illes estan per sota de la mitjana estatal, que s'estableix en el 8,3%.

La reducció en el ritme de creixement dels preus al consum a les Illes, segons ha informat la Conselleria de Model Econòmic, s'explica per la desacceleració en l'impacte dels preus de l'energia, reflectits en els apartats d'habitatge i transport. De fet, en aquest darrer apartat s'ha disminuït del 31,3% al març al 16,3% a l'abril, 15 punts menys.

En el cas del grup de transport, que recull l'impacte de la pujada dels carburants, la inflació en aquest sector ha estat del 12,3%, mentre que per març era del 17,1% (amb un descens de 4,8 punts percentuals). D'aquesta manera, la reducció d'aquests dos grups, que són els que creixien amb una major intensitat, ajuda a explicar com ha baixat el conjunt de l'IPC balear en el darrer mes.

A banda de l'habitatge i el transport, els grups continuen amb una tendència alcista i creixent, ja que recullen els efectes de la segona ronda inflacionista. Així, de manera conjunta pugen un 5% aquest abril passat, un 1,4% més que el març, que va ser del 3,6%.

stats