Economia 18/02/2021

Impulsa proposa un nou sistema "circular" que situï les Balears com una de les principals regions turístiques europees

L'entitat creu que cal apostar per altres àrees més enllà de l'economia, com la tecnològica, l'ecològica i la social

i
Ara Balears
1 min
Turistes a l'Aeroport de Palma. /ISAAC BUJ

La Fundació Impulsa Balears ha elaborat un informe en quèaposta per crear una estratègia que permeti una "transformació turística integral", per accelerar els canvis necessaris per afavorir el trànsit del sistema turístic regional cap a un sistema turístic "circular". L'objectiu és situar les Balears com una de les principals regions turístiques europees en diverses àrees més enllà de l'economia, com són la tecnològica, l'ecològica i la social.

Per a l'entitat, la prioritat és treballar per "maximitzar les possibilitats de recuperació econòmica de les Illes", ja que, asseguren, les Illes disposen d'una massa crítica empresarial amb un alt potencial per aprofitar l'oportunitat que brinden els fons europeus Next Generation. Segons el director tècnic de la Fundació, Antoni Riera, "ara més que mai és necessari interpretar les megatendències que definiran l'escenari postpandèmia, forjar una visió a mitjà i llarg termini i alimentar la presa de decisions estratègiques".

En l'informe 'Establint les bases de l'escenari postcovid', Fòrum Impulsa aposta per fixar un nou lideratge basat en "l'elevada especialització turística" i la capacitat de les Balears per "formular projectes d'alt potencial transformador". L'informe proposa que el turisme guanyi complexitat econòmica a partir de les riques i variades interrelacions que admet "amb altres activitats industrials, agrícoles i del mateix sector dels serveis". A més, l'entitat recomana que els projectes es caracteritzin per "una accentuada rellevància social, a més d'una elevada direccionalitat, transversalitat i flexibilitat".

stats