Economia 03/04/2019

Ikea llogarà mobles a partir del 2020

La companyia anuncia que a partir de l'any que ve el model de negoci s'establirà a uns 30 mercats

Ara
1 min
La botiga d'Ikea a l'Hospitalet de Llobregat / MARC ROVIRA

BarcelonaL'empresa de venda de mobles i decoració Ikea ha anunciat que començarà un sistema pilot de lloguer de mobles a partir del 2020 a un total de 30 mercats amb l'objectiu de crear nous models de negoci, segons ha indicat la companyia en un comunicat aquest dimecres.

Jesper Brodin, el conseller delegat d'Ingka Group, el hòlding que controla la major part de les botigues de l'empresa sueca, ha subratllat que llogar mobles és un dels reptes que l'empresa plantejava per complir l'estratègia d'Ikea de convertir-se en "un negoci més assequible, accessible i sostenible".

La multinacional pretén desenvolupar ofertes de lloguer a través de subscripcions que permetrien a la firma mantenir la propietat dels productes amb la "garantia" que siguin reutilitzats "tantes vegades com sigui possible" abans de reciclar els seus materials.

Les primeres investigacions i proves d'aquest nou model de negoci d'Ikea ja s'estan duent a terme a països com Suècia, Suïssa, Polònia i els Països Baixos. Tot i això, la companyia ha afirmat que a partir de l'any que ve s'ampliarà a uns 30 mercats.

Fonts pròximes a la companyia han afirmat que el projecte es troba en fase inicial a Espanya i, per tant, no s'ha pogut confirmar la data exacte de l'arribada del sistema al país, segons ha avançat Europa Press.

stats