Economia 22/11/2023

Els hotelers veuen "complicadíssim" aplicar la reducció de jornada a les Balears per la plena ocupació

La presidenta de la FEHM reclama inversió i seguretat jurídica al nou ministre, Jordi Hereu

ARA Balears
2 min
El batle  de Palma, Jaime Martínez; la presidenta de la FEHM, Maria Frontera; i el president de Cehat, Jorge Marichal.

PalmaLa presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Maria Frontera, considera "compicadíssim" apiicar la reducció de jornada laboral de 37,5 hores setmanals a les Balears. Frontera s'ha reunit amb l'Ajuntament de Palma aquest dimecres dins del marc del XIX Congrés d'Hotelers d'Espanya. Segons ha informat Europa Press, la presidenta de la FEHM ha remarcat que les Illes estan en una situació de plena ocupació que fa "complicadíssim pensar en la plena aplicació d'aquesta mesura". Frontera ha assenyalat que "hi ha d'haver un consens i una coordinació entre sindicats i empreses" i que "no s'han de prendre decisions de manera unilateral". A més, ha assenyalat que "no tothom coneix bé el territori", a què es pot aspirar i on es pot millorar, i ha subratllat que "cal aplicar el sentit comú". "No es pot anar jugant sense haver previst com es podria aplicar la mesura", ha afegit.

Sobre aquesta qüestió també s'ha pronunciat el president de la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT), Jorge Marichal. "És un repte, però haurem de parlar amb els sindicats", ha dit Marichal, a més d'assegurar que sempre han arribat a acords amb els sindicats i que "la negociació col·lectiva és important". "Arribarem a acords perquè el servei sigui el mateix", ha conclòs.

En relació amb el nou ministre de Turisme, Jordi Hereu, el president de la CEHAT ha assenyalat que el turisme és "un sector puixant del qual s'ha d'estar orgullós". A més, Marichal ha reclamat facilitats per executar inversions privades. "El que no podem fer és atabalar-nos amb legislació i normatives, sobretot urbanístiques, que fan impossibles aquestes inversions", ha dit. Malgrat que ha assegurat que cal complir totes les normatives, també ha apuntat que "cal accelerar una mica aquests processos perquè Espanya pugui continuar sent el país més competitiu turísticament".

Per la seva banda, Maria Frontera també ha reivindicat la necessitat de seguretat jurídica per facilitar les inversions. "En aquests moments hi ha bastanta inseguretat i inestabilitat", ha considerat. La presidenta de la FEHM ha remarcat la necessitat que l'equip del ministre sigui "professional, rigorós i proper al sector". "Hem d'insistir que cal reforçar acords que tenen pendents amb les Balears i Mallorca i que els fons estan aturats", ha sentenciat Frontera.

stats