Economia 28/06/2018

Els hotelers proposen 2.500 euros per plaça, tant d'hotel com d'habitatge turístic

Els empresaris consideren que no hi ha cap justificació per afavorir una modalitat d'allotjament amb preus més baixos, com ha proposat el Consell

Ara Balears
1 min
Els hotelers volen pagar el mateix que els habitatges turístics

PalmaLa Federació Empresarial Hotelera de Mallorca ha proposat a l'Ajuntament fixar un preu de 2.500 euros per cada plaça nova d'allotjament, tant d'hotel com d'habitatge vacacional. El Govern havia proposat un preu de 4.000 euros, però el Consell de Mallorca vol introduir diferències entre les dues modalitats: 4.000 euros per als hotels i 2.500 per als habitatges turístics unifamiliars.

Els hotelers pensen que la proposta d'equiparació dels preus entre els dos tipus d'allotjament "s'ajusta a les normes de la sana i lliure competència, sempre que no penalitzi una tipologia en detriment de l'altra". Tot i això, coincideixen amb el Govern a proposar una tarifa de 1.000 euros per als habitatges plurifamiliars, mentre que el Consell la vol rebaixar a 700 euros.

La proposta del Consell de Mallorca per abaratir el preu de les llicències de places turístiques d'habitatges vacacionals i introduir diferències entre les places de distints tipus d'hotels va provocar dimarts l'ajornament de l'aprovació dels preus que tenia prevista el Consorci de la Borsa d'Allotjaments Turístics.

En canvi, la patronal de lloguer turístic Habtur considera que els habitatges unifamiliars haurien de pagar 1.000 euros per plaça, mentre que la proposta del Govern és de 4.000 euros i la del Consell, de 2.500. La patronal també demana que els plurifamiliars baixin a 300 euros per plaça, en comptes dels 1.000 previstos pel Govern i els hotelers o els 700 previstos pel Consell.

stats