Economia 12/05/2021

Hotelbeds anuncia un ERO que afectarà sobretot treballadors de Mallorca

La companyia té previst fer 206 acomiadaments

ARA Balears
1 min
Seu d'Hotelbeds a Mallorca

PalmaHotelbeds ha iniciat un procés d'acomiadament col·lectiu en forma d'Expedient de Regulació de l'Ocupació (ERO), mitjançant el qual quedaran sense feina 206 dels 1.400 treballadors que té a l'Estat. La majoria dels acomiadaments seran a Mallorca, segons ha anunciat el director d'operacions, Carlos Muñoz, a través d'un comunicat i ha informat Europa Press. Muñoz ha indicat que les negociacions amb els representants sindicals començaran en un curt termini de temps.

El directiu ha argumentat que l'objectiu és adaptar i garantir el futur de la companyia a la "nova realitat del mercat" després dels darrers canvis del sector turístic, els quals s'han vist accelerats per la pandèmia. "Ens hem d'orientar definitivament a un model de negoci el centre de gravetat del qual giri entorn de la gestió de dades, la digitalització i l'automatització de procediments", ha dit. Segons Muñoz, aquest procés d'adaptació ja s'ha iniciat a altres regions i ara, en la nova fase, ha arribat el moment de dur-lo a terme a Espanya.

La negociació amb els sindicats podria acabar a final de juny, ha apuntat el director d'operacions d'Hotelbeds. Casualment, en aquestes dates acaben els Expedients de Regulació Temporal de l'Ocupació vigents (ERTO). El comunicat de Muñoz acaba reconeixent el "moment difícil" per a l'equip de la companyia a Espanya, encara que insisteix a assegurar que es farà "tot el possible" per protegir el nombre més gran de llocs de feina en aquests "moments d'incertesa".

stats