Economia 19/10/2021

El Govern investiga si Airbnb ofereix embarcacions com a apartaments turístics sense llicència

Els preus dels allotjaments flotants varien entre 120 i 170 euros la nit segons l'època de l'any

ARA Balears
1 min
Embarcacions a Binibequer, Menorca.

PalmaLa plataforma per publicitar lloguers vacacionals, Aribnb, podria estar oferint embarcacions com a apartaments turístics. Així n'ha informat IB3 Notícies, després d'haver trobat anuncis de diferents vaixells, iots i velers que oferien aquest servei a la plana web. Segons la Conselleria de Turisme, a hores d'ara s'analitza la documentació per comprovar si s'està cometent una infracció.

Segons s'ha informat, aquestes embarcacions, sobretot iots i velers, s'anuncien com a "allotjaments únics" dins Airbnb. El cas és que la llei turística de les Illes no els considera plaça turística, i això fa que no hagin de tenir llicència per dur a terme aquesta activitat. Segons sembla, han estat en funcionament des de un temps, tenint en compte els missatges dels viatgers que valoren les estades.

Els preus dels allotjaments varien entre 120 i 170 euros la nit, amb vaixells d'una capacitat d'entre sis i vuit persones, tot i que si els llogaters volen anar a fer una ruta marítima amb un patró, es paga a part.

Cal recordar que el 2020 el Tribunal Superior de Justícia de les Illes (TSJIB) va revocar la multa que havia imposat el Govern a la plataforma de lloguer turístic. Ho va fer perquè la va considerar un prestador de serveis de la societat de la informació i no un intermediari turístic. De moment, com s'ha referenciat, la Conselleria de Turisme està estudiant el cas per aclarir la legalitat dels fets.

stats