Economia 01/02/2021

El Govern es podrà endeutar més de 1.500 milions aquest any

Amb aquesta autorització també es permet seguir la renegociació del deute

1 min
La portaveu del Govern, Pilar Costa.

PalmaEl Govern tindrà un marge d'endeutament de 1.551,5 milions d'euros aquest any, sempre que rebi el vistiplau del Ministeri d'Assumptes Econòmics. Aquest és un dels acords a què s'ha arribat aquest dilluns en el Consell de Govern. Així mateix, l'Executiu ha comunicat també que aquesta autorització també "permet refinançar préstecs existents fins a 1.000 milions i seguir la renegociació del deute, que ja ha estalviat prop de 70 milions", ha dit en un comunicat.

"Dins aquest marge d'endeutament per al 2021, es preveu principalment cobrir les amortitzacions ordinàries del deute acumulat històricament per la Comunitat Autònoma i el finançament del nivell de dèficit orientatiu de l'1,1% del Producte Interior Brut (PIB) autonòmic per a aquest exercici", explica la consellera d'Hisenda.

El Govern espera obtenir aquests recursos de les arques estatals a través dels fons de liquiditat autonòmica, segons indica el departament que dirigeix Rosario Sánchez, que el 2020 va tenir un marge d'endeutament de 1.559,7 milions, lleugerament superior al previst per a aquest any del fons de finançament.

"L'acord permet continuar amb el procés de refinançament d'operacions d'endeutament ja existents per millorar les condicions financeres de la cartera de préstecs de la Comunitat", que l'any passat va permetre un estalvi de 25 milions d'euros per a les arques autonòmiques.

stats