Economia 05/03/2024

El Govern descarta limitar el preu del lloguer a les Balears: "Confiam que augmenti l'oferta d'habitatges"

Assegura que aquesta mesura ha "fracassat" a tots els indrets on s'ha aplicat

ARA Balears
1 min
Els contractes que acabin  el 2023 només es podran apujar un 2% i els que ho facin el 2024 tan sols s’incrementaran un 3%

PalmaLa consellera d'Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, ha descartat la possibilitat de limitar el preu del lloguer a les Balears. Durant el ple del Parlament d'aquest dimarts, Vidal ha destacat que confien que en els pròxims mesos s'incrementi notablement l'oferta d'habitatges a l'Arxipèlag i això provoqui una regulació automàtica dels preus.

En aquest sentit, la consellera ha assegurat que el problema actual és que "els propietaris no confien en els governs, i, per això, no volen posar els habitatges a la venda, però que ells treballen i treballaran per donar-los seguretat". A més, Vidal ha destacat que la limitació del preu del lloguer a zones tensades ha estat "un fracàs" a tots els territoris on s'ha aplicat i que el control del mercat del lloguer no suposaria un canvi real en el mercat immobiliari.

Vidal ha remarcat que, segons les darreres dades de l'Institut Nacional d'Estadística, actualment a les Illes Balears hi ha 100.000 habitatges buits i que des del Govern treballen per generar la confiança suficient als propietaris perquè els posin al mercat i així augmentar l'oferta i que els preus baixin.

Per la seva banda, els diputats de MÉS per Mallorca i del PSIB Ferran Rosa i Llorenç Pou han denunciat que les Balears "no són un territori on els que s'esforcen deixen una casa a primera línia de mar als seus fills, sinó una terra on la gent es deixa la pell per pagar un lloguer i poder arribar a final de mes". Amb això han lamentat que la consellera d'Habitatge està "perdent l'oportunitat" de dur a terme una mesura que "beneficiï la majora i freni els problemes d'accés a l'habitatge".

stats