Economia 01/06/2020

El Govern obre la convocatòria d'ajudes de lloguer del 2020, dotada amb 8,8 milions d'euros

Es podran demanar a partir d'aquest dimarts i fins dia 31 de juliol i són compatibles amb les ajudes pel covid-19 que es convocaran a final de mes

Ara Balears
2 min
El Govern ha informat que les ajudes de lloguer es poden sol·licitar fins al 31 de juliol.

PalmaEl conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, ha anunciat que a partir d'aquest dimarts es poden sol·licitar ja les ajudes de lloguer del 2020, que estan dotades amb 8,8 milions d'euros, la xifra més alta de totes les convocatòries fetes fins ara. Pons ha explicat que s'ha accelerat el pagament de les ajudes del 2019 i s'ha avançat la convocatòria d'enguany, que també es pagarà en l'exercici del 2020 i no l'any següent, com es feia habitualment.

La Conselleria ha exposat que per accedir a les ajudes ordinàries de lloguer del 2020 no serà necessari acreditar el dipòsit de fiança i, a més, són compatibles amb les ajudes de lloguer pel covid-19 que es convocaran a final de mes, sempre que la suma rebuda no superi el 100% del lloguer. A més, també es podran demanar en el cas que s'hagin sol·licitat microcrèdits o moratòria de pagament. Les ajudes van destinades als lloguers de l'habitatge habitual de fins a 900 euros mensuals i es poden sol·licitar fins al 31 de juliol.

El conseller ha recordat que també està ja a disposició de la ciutadania la línia oberta per l'Estat de crèdits ICO per pagar el lloguer i ha afegit que a final d'aquest mes de juny es convocarà també una nova línia d'ajudes de lloguer específiques per a persones afectades per la crisi del coronavirus dotada amb un mínim de 2,4 milions d'euros.

"L'objectiu és fer arribar liquiditat a les famílies per facilitar el pagament dels lloguers. En aquest exercici del 2020 haurem pagat uns 20 milions d'euros en ajudes de lloguer a les Balears", ha destacat el Pons.

El conseller ha assegurat que la convocatòria del 2020 presenta importants canvis respecte de les anteriors, i no únicament per la major quantia, "sinó també per preservar els interessos dels sol·licitants en un moment d'especial dificultat econòmica com el que estam travessant".

stats