Economia 08/05/2020

L'Executiu destina més de vuit milions d'euros a ajudes per al lloguer d'habitatges del 2020

El Govern ha assenyalat que ara s’estan pagant els ajuts del 2019 i el mes de juny hi haurà una nova línia específica amb motiu del covid-19

Ara Balears
1 min
La convocatòria d'ajuts de 2020 té un pressupost de 8.836.000 euros.

PalmaEl Govern balear ha autoritzat aquest divendres la despesa de 8.836.000 euros per destinar a la convocatòria ordinària d'ajuts de lloguer del 2020. L'avançament de les ajudes d'enguany es fa paral·lelament al pagament dels ajuts del 2019, que, segons ha informat l'Executiu, ja s'està duent a terme.

D'aquesta manera, la Conselleria de Mobilitat i Habitatge ha avançat enguany el termini habitual d'abonament, amb l'objectiu que aquests doblers arribin al més aviat possible a les famílies per poder fer front a la crisi del coronavirus. La previsió de l'Executiu és completar el pagament dels ajuts de lloguer del 2019 durant aquest mes de maig.

La convocatòria d'ajuts del 2020 té un pressupost de 8.736.000 euros del Pla estatal d'habitatge i uns altres 100.000 euros d'aportació autonòmica per cobrir els lloguers de fins a 900 euros en aquells municipis en què el lloguer mitjà no arribi a aquesta quantitat.

Les ajudes suposen rebre el 40% del preu del lloguer si es compleixen determinats requisits com, per exemple, el de no superar uns ingressos, d'aproximadament de 23.000 euros anuals, que es concretaran a les bases del concurs.

El Govern ha explicat que el mes de juny es convocarà també una línia d'ajuts específics per a persones afectades per la crisi del coronavirus. Així, l'Executiu preveu destinar uns 20 milions d'euros en ajudes directes a les famílies per pagar el lloguer en aquest exercici.

La Conselleria ha recordat que ha posat a disposició de la ciutadania una línia d'informació telefònica gratuïta en la qual s'assessora sobre tots els ajuts a què es pot acollir i s'informa de l'estat de tramitació. En aquesta línia també es donarà informació sobre la nova convocatòria d'ajuts del 2020.

stats