Economia 13/10/2021

El Govern es buidarà de competències turístiques a partir del primer de gener

L'Executiu i el Consell de Mallorca han enllestit aquest dimecres l'acord de traspàs

ARA Balears
2 min
La Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat del Govern ha reunit a la secció insular de Mallorca de la Comissió Mixta de Transferències Govern – Consells Insulars.

PalmaA partir del pròxim 1 de gener del 2022 el Govern balear traspassarà les competències d'ordenació turística al Consell de Mallorca. Així ho han anunciat aquest dimecres després de reunir la secció insular de Mallorca de la Comissió Mixta de Transferències Govern-consells insulars en una trobada que ha servit per enllestir l'acord.

Aquesta secció insular està formada per representants de diferents conselleries del Govern i del Consell de Mallorca i és l'òrgan que s'encarrega d'analitzar i aprovar la proposta de traspàs de les funcions i els serveis inherents a les competències pròpies del Consell que exerceix l'Administració de la Comunitat Autònoma en matèria d'ordenació turística. Precisament, ha de ser la Comissió Mixta la que haurà de ratificar aquest acord assolit avui en l'àmbit de la secció insular de Mallorca.

Una vegada que es culminin les negociacions, el Consell de Mallorca podrà gestionar tant l'ordenació turística de l'illa com també la seva promoció, una competència que ja es va traspassar durant la legislatura passada, quan també la van rebre els consells insulars de Menorca i Formentera i es van ampliar les funcions i els serveis de promoció turística per al Consell Insular d'Eivissa.

Precisament, el Consell Insular de Mallorca era l'únic que encara no tenia traspassada la competència d'ordenació turística, però, a partir de l'any que ve, ja podrà dur a terme la planificació i la gestió de l'oferta turística, la facultat inspectora i també la potestat sancionadora. A més a més, la seva gestió per part del Consell implicarà que la institució insular passarà a exercir les funcions administratives en relació amb les empreses, les activitats i els establiments turístics, a més de les competències que ara té el Govern respecte del CBAT.

Una vegada el traspàs sigui efectiu, el Govern continuarà definint l'estratègia turística de la Comunitat Autònoma i mantindrà la capacitat normativa com fins ara. A més, el Govern realitzarà també la planificació general de l'activitat econòmica que afecta el sector turístic i ostentarà la representació institucional en les relacions amb l'Estat, com també amb la resta de comunitats autònomes, organitzacions i entitats, de l'Estat i internacionals, quan es refereixin a àmbits d'ordenació turística respecte de les que calgui desenvolupar actuacions d'interès general per a les Illes Balears perquè afecten més d'un territori insular.

stats