Economia 30/03/2022

El Govern assegura que els fixos discontinus que no comencin a treballar a l'abril podran cobrar l'atur

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ho ha confirmat després d'haver-ho pactat amb l'Estat

1 min
Una cambrera treballant a un bar del centre de Palma.

PalmaLa prestació extraordinària que estan cobrant els fixos discontinus de l'Estat s'acabarà demà dia 31 març. És una prestació que ja s'havia ampliat un mes, per mirar de cobrir les persones que estan dins aquest règim. Ara bé, la situació actual és que encara hi ha 30.000 fixos discontinus que no han estat cridats a treballar per les seves empreses. El Govern, però, ha acordat que les persones que tenien dret a atur abans de rebre la prestació extraordinària ara podran cobrar-lo.

Tal com ha explicat el secretari general d'UGT, José García Relucio, es tracta bàsicament "de ficar mà a les mateixes motxilles dels treballadors", del temps que van fer feina abans de la pandèmia, el 2019, i també del temps que van poder fer-ne durant el 2021.

Així i tot, el Govern ha hagut de pactar amb el Ministeri perquè significava un canvi de paradigma per als fixos discontinus poder cobrar la prestació abans d'iniciar la temporada. Ara bé, quelcom molt important en què el conseller Negueruela ha insistit molt és que "l'atur no es cobrarà d'ofici".

D'aquesta manera, Negueruela ha afirmat que, un cop acabada la prestació extraordinària, els mateixos treballadors, de manera unipersonal, s'hauran de dirigir al SEPE per demanar cobrar el seu atur, no serà automàtic. En aquest sentit, ha dit que s'espera un reforç per part del Ministeri a l'entitat perquè pugui ser un tràmit "ràpid i eficaç".

Així mateix, Negueruela també ha volgut detallar que el ritme de crida per part de les empreses és millor que el 2019. Segons ha dit, el mes de març de llavors es van recuperar 14.600 persones, i enguany el mateix mes han estat 16.259.

stats