Economia 02/04/2021

Glovo tanca una ronda de 450 M€, la més gran de la seva història

La plataforma catalana de comandes a domicili incorpora dos fons de Nova York al seu accionariat

2 min
Oscar Pierre, Glovo

BarcelonaD'una tacada. Glovo ha aconseguit tanta inversió en una única ronda de finançament com en tota la seva història. La companyia ha anunciat aquest dijous una ampliació de capital de 450 milions d'euros, la mateixa suma que havia recaptat dels inversors des del seu naixement el 2015. L'operació ha estat liderada per les gestores de capital risc amb seu a Nova York Lugard Road Capital i Luxor Capital Group. Tot i així, també hi han participat inversors que ja tenen una presència important en el seu accionariat, com el competidor alemany Delivery Hero, la firma nord-americana Drake Enterprises i la londinenca GP Bullhound.

Amb aquesta injecció de diners, Glovo pretén ampliar la seva presència als vint mercats on opera actualment i reforçar la seva posició en el sector del delivery, cada cop més disputat després del creixement que ha experimentat durant la pandèmia. Actualment l'empresa està molt centrada en l'expansió de la seva divisió de q-commerce (comerç ràpid), amb la qual vol consolidar les entregues de tot tipus de productes en deu minuts. L'operació servirà, d'altra banda, per finançar l'ampliació del seu equip d'enginyeria, que passarà de 300 a 500 professionals a la seu de Barcelona.

De manera immediata, Glovo s'enfronta a un altre moment clau. Des de l'aprovació de l'anomenada llei rider, té tres mesos per regularitzar la situació dels seus repartidors, que fins ara operaven com a autònoms, i oferir-los un contracte laboral com a assalariats.

Durant el 2020 la companyia no va tancar cap ampliació de capital, però va aconseguir ingressos extres a través de la venda a Delivery Hero del seu negoci en vuit mercats de l'Amèrica del Sud per més de 230 milions d'euros. A més, a principis d'aquest any va arribar a un acord amb la companyia immobiliària suïssa Stoneweg, que invertirà 100 milions d'euros en el desplegament de "botigues a l'ombra" de Glovo.

Operació rècord per a les 'start-ups' catalanes

Aquesta operació també és inèdita per a una start-up catalana pel volum de la inversió. L'agost del 2018 la plataforma de compravenda d'objectes de segona mà Letgo va tancar una ronda de 430,8 milions d'euros liderada per la companyia sud-africana Naspers, cosa que va trencar el sostre per a les ampliacions de capital de les tecnològiques amb seu a Barcelona. Glovo ha superat ara aquest rècord.

Des de finals del 2019, la valoració de Glovo per més de 1.000 milions de dòlars va atorgar a l'aplicació la categoria d'unicorn. Contactada per l'ARA, però, l'empresa no ha confirmat fins a quina suma augmentaria el seu valor (fonts del sector el situen més a prop dels 2.000 milions) després d'aquesta ronda.

stats