Economia 25/05/2022

La Formació Professional, la clau del Govern per posar fi a l'atur

Prop de la meitat de la partida del Pla d'Ocupació de les Balears anirà destinada a polítiques d'ensenyament especialitzat

1 min
Armengol i Negueruela, durant la roda de premsa.

PalmaEl Govern pretén posar fi a l'atur potenciant la Formació Professional, segons reflecteix el Pla d'Ocupació de Qualitat de Balears 2022-2025 que la presidenta, Francina Armengol, ha acordat aquest dimecres amb la Mesa de Diàleg Social. En concret, el pla està pressupostat amb 618,9 milions d'euros, prop de la meitat dels quals, 270 milions, es destinen a potenciar la Formació Professional a través de la creació de centres integrats d'especialitats, com la nàutica i les energies renovables, i la millora dels que ja existeixen.

D'aquesta manera, l'Executiu té l'objectiu de reduir l'atur més enllà de la temporada turística i mantenir la xifra d'atur en el 5% -l'actual és d'un 18%-. Per això, s'hi ha invertit un 80% més de pressupost que en l'anterior pla d'ocupació 2017-2020. "És un pla ambiciós", ha assegurat la presidenta, ja que d'aquest pla se'n podrien beneficiar 85.000 persones a l'any. Armengol ha insistit que l'objectiu principal és "generar més oportunitats laborals i arribar a la plena ocupació".

Així, els agents socials, entre els quals es trobaven sindicats, representants del sector empresarial i el tercer sector, han valorat positivament l'acord. De fet, han destacat la partida destinada en polítiques dirigides als aturats amb dificultats, de llarga durada, dones i els joves -la partida per a aquest darrer col·lectiu és de 12 milions d'euros-.

Així mateix, la presidenta ha aprofitat per visitar les noves instal·lacions de la seu central del SOIB, situades a Son Rossinyol, acompanyada pel conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela; la consellera d'Hisenda, Rosario Sánchez; i el conseller d'Educació i Formació Professional, Martí March. La taula també estava representada per CAEB, PIMEM, UGT, CCOO i l'associació EAPN contra l'exclusió social.

stats