Economia 07/06/2019

Facebook també talla amb Huawei

La companyia nord-americana atura la preinstal·lació de les seves aplicacions als mòbils de la marca xinesa

Paula Clemente
2 min
Facebook també talla amb Huawei

BarcelonaFacebook s'ha sumat oficialment al boicot a Huawei orquestrat des dels Estats Units: la companyia tecnològica creada per Mark Zuckerberg ja no permet la preinstal·lació de les seves aplicacions als telèfons fabricats per la marca xinesa. Els clients que tenen dispositius Huawei encara podran utilitzar les seves aplicacions i rebre actualitzacions, però els aparells que surtin de fàbrica a partir d'ara ja no disposaran de Facebook, WhatsApp i Instagram.

La clau de l'assumpte és que les aplicacions de Facebook no s'inclouen de sèrie al sistema operatiu d'Android, que és el que utilitzen els terminals Huawei, però alguns fabricants tecnològics (com és el cas de la companyia xinesa) les inclouen preinstal·lades perquè els seus clients no hagin de descarregar-les quan obren per primera vegada els nous telèfons mòbils.

"La mesura no afectarà els que ja tinguin un telèfon Huawei, que podran seguir utilitzant les aplicacions i rebre les actualitzacions oportunes", emfatitzen a l'ARA fonts de Huawei.

La decisió de Facebook està molt alineada amb el que altres empreses com Vodafone, SoftBank i Google han anunciat en les últimes setmanes, però els propietaris de la xarxa social per antonomàsia han anat una mica més lluny. Google, la primera gran companyia a reaccionar al veto, finalment esperarà a activar-lo a l'agost, quan expira un termini de 90 dies concedit pel govern dels Estats Units. Fins llavors Google Play Store i totes les aplicacions de Google estaran disponibles per als models actuals de telèfons Huawei, inclosos els que encara no s'han enviat o construït.

Per contra, la prohibició de Facebook s'aplica a qualsevol dispositiu Huawei que encara no hagi sortit de la fàbrica. Això expliquen fonts del sector a Reuters, que ha avançat la notícia.

"Estem revisant l'ordre final del departament de Comerç dels Estats Units i la llicència temporal general concedida recentment, i emprendrem passos per assegurar el seu compliment", ha confirmat un portaveu de la tecnològica nord-americana en un comunicat.

Segons ha pogut saber Reuters, Huawei diu que està preparat per a l'acció dels Estats Units i per seguir compromès a solucionar qualsevol interrupció, però alguns clients de botigues d'Europa i l'Àsia (matisa la mateixa agència) s'han mostrat reticents a comprar telèfons d'aquesta tecnològica xinesa davant d'incerteses. Els analistes, afegeix, esperen una dràstica caiguda de vendes de telèfons Huawei.

stats