Economia 31/07/2019

Facebook prepara una eina per analitzar el contingut dels missatges de WhatsApp

L'eina és la resposta de la tecnològica al debat sobre si el xifratge protegeix delinqüents i terroristes

Ara
1 min
WhatsApp cau a tot el món

BarcelonaLa companyia tecnològica Facebook està treballant en un sistema que li permetria esquivar l'encriptació d'extrem a extrem del servei de missatgeria WhatsApp. L'objectiu seria, segons explica Forbes, escanejar els missatges a la recerca de continguts que violin les polítiques de la companyia.

L'eina és la forma de l'empresa de respondre al debat sobre si el xifratge dels missatges protegeix els delinqüents i terroristes. El mitjà nord-americà assenyala que Facebook està treballant des de principis d'any en un algoritme que moderi i filtri el contingut dels missatges que s'enviïn a través de l'aplicació.

L'algoritme, tal com assenyala el mateix mitjà, funcionaria de manera local al dispositiu de l'usuari i transmetria la informació en temps real des d'un servei al núvol, perquè escanejaria el contingut del missatge just abans de l'enviament i el missatge encriptat després de ser desencriptat.

El xifratge continuaria impedint que terceres persones poguessin accedir al contingut de la conversa, però l'eina integrada en el servei de missatgeria permetria a Facebook accedir-hi i analitzar-lo, encara que l'usuari no ho volgués.

Forbes informa que va contactar amb Facebook per preguntar pels avenços en aquesta tecnologia i la futura implementació, però la companyia va preferir no fer comentaris sobre aquesta qüestió.

stats