Economia 07/04/2022

Els fabricants de materials de construcció denuncien traves de la Conselleria per obtenir ajudes

Des de l'associació Construïm expliquen que les subvencions no arriben per falta de personal de l'Administració

ARA Balears
1 min
Casa en construcció.

PalmaEls fabricants de materials de construcció de les Balears han denunciat que les ajudes d'innovació que atorga l'Estat no estan arribant per culpa de la falta de personal de la Conselleria. Segons expliquen, des de l'associació Construïm, ja van denunciar fa sis mesos que les ajudes que es rebien de Madrid s'havien de tornar per aquest motiu.

Ara mateix, la direcció general està integrada dins la Conselleria de Transició Energètica, dirigida per Juan Pedro Yllanes i, segons afirmen des de l'Associació només compten amb un funcionari per tramitar totes les ajudes. És per això que des de Construïm demanen que la direcció general d'Innovació passi a dependre de la Conselleria de Fons Europeus, de Miquel Company.

A més, asseguren que aquesta deficiència ha suposat una gran pèrdua per al sector i un "retard que impedeix poder centrar-se en la innovació". Així mateix, des de Construïm han denunciat "inacció" per part del Govern balear, després d'aquests sis mesos sense resposta.

Amb aquest canvi els fabricants de materials de construcció de les Balears esperen que la situació canviï i es comencin a tramitar les ajudes i acabin arribant al teixit empresarial illenc.

stats