Economia 22/03/2022

Els constructors demanen mesures al Govern arran del sobrecost de les obres públiques

L'Associació de Constructors de les Balears s'ha reunit amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i amb el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí

ARA Balears
1 min
Edifici en construcció al polígon de Llevant.

PalmaLa pujada de preus està afectant molts de sectors de l'economia illenca. El que aquesta vegada ha aixecat la veu ha estat el de la construcció. De fet, avui horabaixa els representants de l'Associació de Constructors de les Balears s'han reunit amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, per demanar mesures per pal·liar els sobrecostos de les obres públiques.

L'associació ha demanat establir un sistema propi de revisió de preus de tots els contractes d'obres públiques, i mantenir-hi o incloure-hi tots els materials bàsics, a més de l'energia. Això sí, sense que s'exigeixi superar cap increment de cost.

Amb relació als futurs contractes, el que han demanat els constructors illencs és la creació d'un altre sistema de revisió de preus als plecs de clàusules administratives per garantir l'equilibri econòmic i l'exigència que surtin a licitació amb els preus dels materials actualitzats.

Un cop acabada la reunió, el conseller Marí ha reconegut "incertesa" i "preocupació" per la pujada de preus del combustible i la situació de guerra a Ucraïna. Així i tot, ha assegurat que es preveu una possible revisió dels preus dels contractes signats per l'Ibavi. A més, també accepta els augments de preus amb altres contractes que té el Govern si es justifica bé la modificació dels preus.

stats