Economia 07/07/2022

"Caos" a l'aeroport de Palma i superar les xifres turístiques prepandèmiques: les previsions d'Exceltur per a aquest estiu

L'Aliança preveu un tercer trimestre que presenti vendes per sobre del darrer d'abans de la pandèmia

ARA Balears
1 min
Ports i aeroports: dues aixetes per controlar el turisme

PalmaL'arribada de turistes no deixa de créixer a les Illes i les previsions d'aquest estiu són cada vegada més optimistes. Segons espera l'Aliança per a l'Excel·lència Turística (Exceltur) les Balears poden tenir un tercer trimestre que presenti vendes per sobre del darrer trimestre d'abans de la pandèmia, un 3,6% més, concretament.

Tot i això, el vicepresident executiu, José Luis Zoreda, ha alertat aquest dimecres del "caos" que viurà aquest estiu l'aeroport de Palma, juntament amb altres aeròdroms espanyols, per l'afluència de turistes extracomunitaris, com és el cas dels turistes del Regne Unit.

En una roda de premsa, el vicepresident executiu de la patronal ha destacat que els aeroports de Màlaga, Palma, Santa Creu de Tenerife, Las Palmas i Madrid seran els més afectats i per això han remarcat que és "urgent" que es millori la dotació de controls de fronteres.

Més demanda estrangera

La demanda estrangera va repuntar el segon trimestre més en ingressos que en afluència, gràcies a la recuperació de turistes europeus. Així, encara l'ús d'habitatges fa que hi hagi menys despesa, els ingressos van ser un 2,8% més elevats que els del mateix periòde del 2019.

Això posa de manifest una taxa de creixement negativa si es deflacteixen els preus. Tot i això, millora l'ingrés per turista en augmentar l'estada i l'ingrés mitjà diari. Precisament, les destinacions dependents de la demanda estrangera vacacional com són les Balears van tancar el segon trimestre del 2022 amb vendes superiors a les del 2019, concretament un 6,4%.

stats