Economia 12/04/2022

L'Estat destina dos milions d'euros al desenvolupament rural de les Balears

El govern espanyol ha repartit 158.210.005 euros en total entre totes les comunitats autònomes

ARA Balears
1 min
Camp mallorquí.

PalmaLes Illes Balears rebran un total de 2.060.780 euros per part de l'Estat amb motiu del programa per al desenvolupament rural. De fet, en el còmput global, el govern estatal repartirà fins a 158.210.005 euros entre totes les comunitats autònomes per aquest mateix motiu.

Segons s'ha indicat, el Consell de Ministres ha autoritzat aquest repartiment, que es durà a terme en consonància amb els acords de l'Administració General de l'Estat i les comunitats autònomes pels programes de desenvolupament rural d'entre el 2014 i el 2022. Així i tot, s'ha de tenir en compte que només es poden aplicar fins al 2023.

La Delegació del govern espanyol també ha informat que aquestes mesures es financen amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (Feader), conjuntament amb les contribucions de l'Administració General de l'Estat i de les mateixes comunitats autònomes.

S'ha de tenir en compte que els programes de desenvolupament rural inclouen mesures de suport de diferent naturalesa, ja pot ser per millorar la competitivitat del sector agroalimentari com assegurar la gestió sostenible dels recursos naturals o per l'acció enfront del canvi climàtic.

stats