Economia 30/05/2019

Només el 4,2% d'empreses de les Illes tenen activitat internacional davant la mitjana estatal del 7,7%

El 56,1% de les pime exportadores de Balears espera que les vendes registrin una tendència positiva al llarg de 2019

Ara Balears
1 min
El vi és un dels productes més exportats de les Illes.

PalmaUn 4,24% de les empreses de les Balears realitza activitat internacional, segons l'estudi 'Les empreses espanyoles amb activitat internacional', fet a partir de les companyies incloses en la base de dades d'Informa D&B, que disposa de 6,8 milions d'agents econòmics censats. A les Illes es localitzen l'1% de les empreses exportadores espanyoles, un 2% de les quals importen i també un 2% de les quals realitzen ambdues activitats, ha informat l'entitat en un comunicat. El percentatge del 4,24% d'empreses de l'Arxipèlag que tenen activitat a l'exterior és inferior al 7,75% de mitjana estatal.

Tenint en compte la proporció d'empreses amb activitat internacional dins del total de cada autonomia, Melilla presenta la taxa més elevada, un 13%, seguida de Ceuta i el País Basc, amb prop del 12% ambdues, mentre que Catalunya queda en un 9% i Madrid s'acosta al 8% de les seves empreses amb negocis amb l'exterior.

Optimisme per al 2019

D'altra banda, el 56,1% de les pime exportadores de Balears espera que les vendes registrin una tendència positiva al llarg de 2019, segons l'Observatori MESIAS de Pime Exportadores, creat pel sistema d'intel·ligència de Marca Espanya al servei d'Espanya Global.

La Rioja, Cantàbria i Canàries són les comunitats més optimistes sobre la previsió de creixement de les vendes el 2019, amb puntuacions per sobre del 60%, seguides de Balears, Galícia i Catalunya, ha informat Iberinform en un comunicat.

stats