Economia 06/11/2019

29 empreses es van declarar en fallida en el tercer trimestre de l'any

En el conjunt de l'Estat el nombre va ser de 963

Ara Balears
1 min
El carrer Sindicat durant una jornada prèvia a l’arribada dels Reis d’Orient.

PalmaEl nombre d'empreses que es van declarar en concurs de creditors en el tercer trimestre del 2019, davant la impossibilitat de pagar els deutes a les Balears, va ser de 29, segons dades del darrer informe de l'INE. A més, destaca que hi va haver nou persones físiques que es van declarar en la mateixa situació.

De les 29 empreses que es van declarar fallides, nou eren del sector de la construcció; dos, de comerç de venda a l'engròs; tres, de comerç de venda al detall i vehicles; dos, d'hostaleria; dos, d'informació i comunicació; una, d'activitats professionals; tres, d'activitats administratives; dos, de la resta de serveis, i quatre estan sense classificar.

En el conjunt de l'Estat, el nombre d'empreses que es van declarar en concurs de creditors en el tercer trimestre de l'any va ser de 963, un 14% més que en el mateix període de 2018, i d'aquestes, més d'una cinquena part eren petits comerços.

L'INE té també en compte l'antiguitat de les empreses concursades, i les seves dades revelen que un 23,3% tenia 20 anys o més, i un 21,6% tenia quatre o menys anys.

stats