Un total de 32 dels 78 emprenedors que acudeixen a PIME obren el seu negoci durant la pandèmia

Els principals interessats són persones sense feina o que veuen perillar el seu futur laboral

Cercar l’oportunitat en temps de dificultats. Aquest és el missatge que transmeten des de PIME Menorca després de valorar l’evolució del Gabinet de Creació d’Empreses que la patronal posa a disposició de tots els emprenedors que volen iniciar una aventura laboral personal. Es tracta d’un servei amb 15 anys d’experiència, que s’imparteix de manera gratuïta, i consisteix a assessorar i valorar les opcions de mercat d’un projecte emprenedor.

Els resultats del Gabinet de Creació d’Empreses durant els mesos de pandèmia són positius, segons reconeix el responsable d’aquest servei, Javier Benito: “És una satisfacció veure com la nostra feina fa créixer el teixit productiu de Menorca”. I és que dels 78 emprenedors que s’han interessat a engegar una iniciativa laboral, 32 han assolit l’objectiu final d’obrir portes. “Es tracta d’un percentatge important i valoram que amb el pas del temps aquests projectes es consoliden i creixen”, assenyala Benito.

La situació de dificultat econòmica o laboral d’alguns ciutadans els empeny a arrancar un negoci. Aquells que han quedat sense el seu lloc de feina o que el veuen perillar recuperen idees sense desenvolupar i es llancen a la recerca d’un futur millor. Benito explica que es va produir la mateixa situació durant la crisi econòmica del 2008: “No tot són coses negatives, de les crisis en sorgeixen oportunitats”, i especifica que el perfil de demandant són “persones que inicien un projecte en solitari, amb pocs recursos, però que després d’un període es consoliden i contracten més gent”.

D’altra banda, Benito també ha detectat el ressorgiment d’internet per a iniciatives laborals. “Vam tenir uns anys que semblava bàsic per al desenvolupament d’un negoci, posteriorment es va aturar i ara torna com a eina indispensable”, recorda, i afegeix “hi ha gent que tenien pàgina web, però simplement com a presència a la xarxa. Això ha provocat un gir i es considera essencial per a la viabilitat econòmica de l’empresa i necessari per establir contactes comercials”.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF