Economia 15/04/2018

Emprenbit, una acceleradora d’idees per a projectes innovadors

Aquest programa d’acceleració, de vuit setmanes de durada, pretén fomentar nous models de negoci basats en la tecnologia i tindrà l’assessorament d’empresaris d’èxit

i
Enric Culat
3 min

PalmaEL PROGRAMA D’ACCELERACIÓ d’idees Emprenbit del Parc Bit ja escalfa motors. Properament se’n posarà en marxa una nova edició, amb l’objectiu d’oferir un servei d’assessorament i acompanyament a persones que vulguin desenvolupar la seva idea de negoci mitjançant un programa que inclou aprenentatge i treball pràctic orientat a la validació de nous models de negoci basats en tecnologia.

AQUEST PROGRAMA D’ACCELERACIÓ, de vuit setmanes de durada, es porta a terme segons la metodologia Running Lean i Disciplined Entrepreneurship. A través d’aquests mètodes, els emprenedors seran capaços de detectar les mancances en el plantejament inicial de la seva idea de negoci i establir-ne les solucions més adequades per completar un model de negoci d’èxit; implicar els clients en tot el cicle de desenvolupament del producte, trobar els primers clients clau o posar a prova els preus del seu producte o servei.

DURANT LES VUIT setmanes en què es du a terme aquest programa, els participants seleccionats aprendran les principals tècniques per ‘fer aterrar’ una idea innovadora en un model de negoci validat, a través de xerrades, exercicis i exemples amb un enfocament molt pràctic. A més a més, durant el programa els participants tindran l’assessorament d’empresaris d’èxit. Com a novetat d’aquest any, cal destacar també que els participants seleccionats començaran l’itinerari d’acceleració simultàniament per afavorir així les sinergies i col·laboracions que sovint es generen en processos de creació d’aquest tipus.

DES DEL 2008, el Programa #Emprenbit, orientat al foment de la creació d’empreses innovadores a les Illes Balears, ha donat suport a més de 220 persones amb projectes empresarials innovadors, el 70% de les quals ha finalitzat el programa amb èxit. Així, fruit d’aquesta iniciativa de suport a emprenedors de la Fundació Bit, no només s’han creat un gran nombre d’empreses innovadores, sinó que moltes han esdevingut exemples d’èxit empresarial. En aquest sentit, destaca el fet que la majoria (8 de 9) dels darrers guanyadors dels premis Emprenedor XXI (un dels millor dotats econòmicament a Espanya) eren beneficiaris del Programa Emprenbit quan varen ser premiats.

UN DELS PROJECTES que s’ha engegat amb èxit a partir d’aquest programa i que, a més, ha aconseguit un premi Emprenedor XXI és per exemple: Hotelinking, un software per a la gestió de campanyes de màrqueting a hotels. Daniel Alzina, CEO d’Hotelinking, explica que “si volem start-ups en turisme cal posar-hi mitjans i ecosistemes. Des de les grans empreses de l’hoteleria fins a esdeveniments especialitzats, formació en inversió en start-ups, generació de capital i suport de les institucions públiques. Start-ups sorgiran a dojo si l’ecosistema és l’adequat. Nosaltres, a Hotelinking, volem convertir-nos en l’eina més emprada pels hotels per fidelitzar els clients cap al canal directe, rendible i sense intermediaris”, assegura Daniel Alzina.

HI HA MOLTS més exemples de projectes triomfadors gestats al Parc Bit, com Discubre, una plataforma per a la compra de productes per a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda; i Meteoclim, una start-up especialitzada en meteorologia, climatologia i canvi climàtic.

EL PROGRAMA EMPRENBIT, de la Fundació Bit, és un servei públic del Govern de les Illes Balears implantat amb l’objectiu d’impulsar la competitivitat del teixit empresarial a través de l’acompanyament d’emprenedors en el llançament de projectes basats en el coneixement. A Emprenbit, a més d’aquest programa d’acceleració d’idees, s’ofereixen als emprenedors les infraestructures de la incubadora d’empreses del Parc Bit de Mallorca i el Centre Bit de Menorca, llocs en els quals, a un cost molt baix, és possible disposar d’espais de treball en un entorn favorable.

A TRAVÉS D’EMPRENBIT també es porten a terme altres iniciatives, com l’Emprenbit TechCamp, el campus d’estiu per a joves emprenedors; i les xerrades Tramuntana Tech Talks, unes xerrades en obert per a emprenedors i empreses innovadores de la mà d’experts en temes d’interès per als emprenedors. Els interessats a accedir al programa d’acceleració Emprenbit poden inscriure-s’hi a través de la pàgina web del Parc Bit, on trobaran l’accés al formulari de registre i seran citats per a una entrevista personal en la qual es valorarà la proposta o idea empresarial. Més informació, a http://www.parcbit.es/

stats