Energia

La nuclear i el gas no són energies verdes: l'Eurocambra corregeix la Comissió Europea

Dues comissions del Parlament Europeu tomben la taxonomia de Brussel·les

1 min
Imatge de la central nuclear d’Ascó. A Catalunya hi ha tres grups nuclears que aporten un 54% de l’electricitat generada.

MadridGir de guió en l'elaboració de l'anomenada taxonomia. La guia plantejada per Brussel·les, que manté la nuclear i el gas com a energies de la transició verda, i que ha de servir perquè el sector privat canalitzi les seves inversions en la direcció als objectius climàtics, ha estat rebutjada aquest dimarts per dues comissions del Parlament Europeu. En concret, la comissió d'Assumptes Econòmics i la comissió de Medi Ambient del Parlament Europeu han rebutjat la proposta de la Comissió Europea que incloïa el gas i la nuclear a la llista d'energies verdes.

Amb 76 vots en contra, 62 a favor i 4 abstencions, els eurodiputats han fet el primer pas per rebutjar la proposta de taxonomia plantejada al febrer i que, ja en el seu moment, va aixecar crítiques entre els assessors climàtics europeus. De fet, entre els vots en contra hi ha el dels diputats del partit verd d'Alemanya, malgrat que Alemanya, per exemple, tot i estar en contra d'etiquetar en aquesta línia l'energia nuclear, sí que veia factible la classificació del gas com a "tecnologia pont". En tot cas, serà el ple del Parlament Europeu que se celebrarà entre el 4 i el 7 de juliol qui tingui l'última paraula.

stats