Economia 24/03/2022

Les persones que hagin presentat la declaració de zona apta a l'Ajuntament podran optar a places turístiques

El Pi ha aconseguit el compromís dels partits del Pacte a través d'una PNL, a falta que s'aprovi al Parlament a partir d'una esmena

1 min
Hotel de Magaluf, Palmanova.

PalmaGir de guió per a la futura llei turística. Tot apunta que les persones que hagin presentat la declaració de zona apta a l'ajuntament del poble pertinent podran optar a seguir el tràmit per obtenir places turístiques. El Pi ha aconseguit que els partits del Pacte donassin suport a una proposició no de llei que, segons ha explicat a l'ARA Balears el portaveu del partit al Parlament, Josep Melià, es convertirà en una esmena que tindrà el mateix suport.

Fins aleshores, segons havia detallat la llei turística des del primer moment, el tall per assolir places turístiques era a partir de l'inici del tràmit per comprar les places. Això feia que les persones que havien demanat la zona apta als ajuntaments o la cèdula d'habitabilitat al Consell Insular, ja no poguessin obtenir les places.

Aquesta futura esmena a la llei ho canvia, i fa que totes les persones que tenien fet aquest tràmit abans de l'entrada en vigor del decret llei encara tinguin opcions a fer-ho. Així i tot, els partits del Pacte només han votat a favor de la disposició tercera de la PNL d'El Pi. Això ha significat que votassin en contra del que també demanaven els regionalistes, que era que es poguessin intercanviar les places turístiques entre particulars.

En aquest cas, el Pacte s'hi ha mostrat contrari. Així i tot, també s'ha de recordar que és fins aquest dilluns que es poden presentar esmenes pel que fa a la possible modificació de la llei turística.

stats