Economia 03/03/2022

Els crèdits Isba han finançat més de 3.000 empreses els darrers dos anys de pandèmia a les Illes

Enguany la quantitat ascendeix a 70 milions d'euros

ARA Balears
2 min
La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez i el president d'ISBA, Eduardo Soriano, durant la roda de premsa

PalmaLa Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors ha llançat els nous crèdits Isba per a aquest 2022. El finançament per a enguany és de 70 milions d'euros destinats a ajudar empreses i autònoms. De fet, segons ha explicat la consellera d'Hisenda, Rosario Sánchez, els dos darrers anys de pandèmia aquests crèdits han ajudat més 3.000 empreses i autònoms de les Balears.

Aquesta nova línia d'enguany dona continuïtat a les dels dos anys anteriors, quan es van aprovar crèdits per un valor de 260 milions d'euros. Alhora, una mesura que encara és vigent d'aquests dos anys passats és la possibilitat de sol·licitar l'ajornament de devolució de préstecs. Una altra de nova és que la convocatòria ofereix operacions avalades al 100% i bonificacions dels tipus d'interès, el cost de l'aval i el cost d'obertura i estudi.

Tal com s'ha presentat des de la Conselleria, els fons d'enguany estan enfocats a les inversions productives i transformadores, dedicades a "diversificar i millorar el model econòmic en actuacions associades a la sostenibilitat en diversos àmbits". A més, disposaran del cofinançament dels fons europeus Feder.

Les dades del 2021

Durant l'any passat es van aprovar operacions que beneficiaren 1.731 empreses i autònoms, per un valor de 152,2 milions. A més, segons les dades ofertes, actualment l'acció d'Isba contribueix al manteniment de l'ocupació de les Illes, amb 36.227 llocs de feina a un total 3.561 empreses i autònoms.

Per sectors, el dels serveis és el que s'endú la major part dels avals, amb un 20% de la quota. El comerç el segueix de prop, amb un 18% entre la venda al detall i a l'engròs. Seguidament, la construcció, amb un 17%, i els bars i restaurants, amb un 13%. Finalment, el transport s'endú el 9% i els allotjaments turístics, un 7%.

stats