Economia 27/01/2022

La consellera Rosario Sánchez reclama a Brussel·les una atenció específica per a les Illes

Rosario Sánchez ha posat temes sobre la taula com la necessitat d'augmentar les ajudes al transport de mercadaries a les empreses balears

ARA Balears
1 min
La consellera d'Hisenda, Rosario Sánchez, la consellera catalana d'Acció Exterior, Victòria Alsina, la vicepresidenta del govern occità, Nadia Pellefigue i la comissària europea de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira.

PalmaLa consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, ha estat present aquest dijous a la seu de la Unió Europea, a Brussel·les, en la presentació dels reptes per la cohesió dels territoris de l'Euroregió Pirineus Mediterrània (EPM). El motiu no era un altre que presentar el full de ruta 2021-2030 d'aquesta agrupació formada per les Illes, Catalunya i Occitània davant la comissària europea de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira i altres autoritats.

En el que més ha incidit la consellera Sánchez és en el tema d'aconseguir un estatut propi per a les illes dins el règim de la Unió Europea. Aquest, també hauria d'anar lligat a traspassar el llindar de les ajudes al transport de mercaderies a les empreses illenques.

Segons s'ha explicat, Sánchez ha demanat modificar la normativa europea de minimis que també es traslladarà al si de la Comissió Illes –actualment sota la presidència de les Illes Balears– de la Conferència de Regions Perifèriques i Marítimes d'Europa.

En resum, ha traslladat a les reunions "la necessitat d'avançar en el desenvolupament d'una l'atenció especial que s'ha de prestar als territoris insulars i les zones de muntanya", dos components essencials de la geografia euroregional i la seva cohesió territorial.

stats