Economia 10/09/2020

Cort destina 940.000 euros per ajudar les petites empreses i els autònoms

Aquests doblers es dividiran en dues línies: una per als tancaments o per la reducció de la facturació de més del 75% i una altra per a les empreses que tinguin persones contractades

Ara Balears
1 min
Les empreses que hagin adoptat mesures d'igualtat tindran una puntuació extra

PalmaL'Ajuntament de Palma destinarà uns 940.000 al finançament de dues línies d'ajuda per a petites empreses i autònoms del municipi, segons ha informat l'agència Efe. El batle de Palma, José Hila, ha explicat que amb aquestes línies d'ajuda es pretén contribuir a mantenir el teixit empresarial, evitar que es perdin llocs laborals i fomentar el consum local.

La primera línia, que tindrà una partida de 516.000 euros, té com a objectiu proporcionar liquiditat i va dirigida a les petites empreses, a microempreses i als autònoms que hagin hagut de tancar durant l'estat d'alarma provocat per la pandèmia del covid-19 o que hagin disminuït la facturació almenys un 75% en comparació amb els mesos de març, abril i maig del 2019.

La quantitat que rebrà cada establiment dependrà de la situació de cadascuna de les empreses o comerços. En el cas de tancament durant l'estat d'alarma l'ajuda màxima serà de 2.500 euros, mentre que per falta de facturació es percebrà un màxim de 2.000 euros.

La segona línia, de 426.000 euros, va destinada específicament a les empreses, que sent beneficiàries de l'altra línia, tinguin persones contractades, hagin recuperat treballadors que estaven en ERTO o que hagin incorporat personal.

stats