Economia 08/08/2019

El nou conveni de comerç de les Illes preveu un 11% d'increment salarial en quatre anys

L'acord signat aquest dijous beneficiarà prop de 60.000 treballadors del sector

Ara Balears
1 min
El nou conveni de comerç de les Illes preveu un 11% d'increment salarial en tres anys

PalmaPatronal i sindicats han signat aquest dijous l'acord per a un nou conveni col·lectiu que beneficiarà els 60.000 treballadors del comerç de Balears i que preveu una pujada salarial d'un 11% en quatre anys: un 3% el primer i el segon any i un 2,5% els dos darrers anys, informa Efe.

L'acord ha estat signat aquest dijous dematí entre la patronal i els sindicats i també pel conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, a la seu del seu departament perquè el Govern es compromet a introduir millores, com fons per posar en marxa un pla de formació en el sector i afrontar el problema de la salut laboral a través de la creació d'una fundació.

Negueruela ha mostrat la seva satisfacció i "honor" per la rúbrica d'aquest acord, que mostra la "seriositat", "enteniment" i "coherència" dels empresaris i els sindicats, evitant així qualsevol conflicte laboral. Ha estat una negociació "llarga, dura i no fàcil, però sempre ha existit un tarannà negociador", ha destacat Silvia Montejano, portaveu de CCOO.

stats