Economia 31/07/2019

Sindicats i patronals acosten posicions pel conveni de comerç, que afecta a les Illes 60.000 treballadors

Les patronals ofereixen un 10% d'increment salarial en quatre anys, tot i que les petites botigues qüestionen la viabilitat de la pujada

Carles Tudurí
1 min
Sindicats i patronals aproximen postures pel conveni de comerç, que afecta a les Illes a 60.000 treballadors

PalmaPatronals i sindicats han acostat posicions en la negociació per signar el nou conveni del sector del comerç, que a les Illes afecta prop de 60.000 treballadors. En principi, Pimeco i Afedeco acceptarien una pujada d'un 10% per als propers quatre anys, a més d'algunes millores socials per als treballadors.

Antoni Copete, d'UGT, ha explicat que els sindicats reclamen una augment d'un 12% per a aquests quatre anys, però ha reconegut que les patronals s'han mogut en relació amb el 6,5% que oferien per als pròxims tres anys. "Es tracta d'un avanç, ja que ja parlam d'un conveni més llarg que el previst a l'inici de les negociacions, però creim que hi ha marge d'increment de salaris", explica.

Per la seva banda, el president de Pimeco, Toni Fuster, coincideix en l'aproximació de posicions, tot i que considera que assumir una pujada del 10% per als pròxims quatre anys és molt complicat per al petit comerç de les Illes.

"Ens agradaria que es categoritzàs aquests increments segons la dimensió del negoci. No és el mateix una botiga de 400 metres quadrats que una de 30. Crec que hem cedit en moltes coses i que el petit comerç està travessant uns moments molts complicats per poder assumir un conveni amb aquests increments", ha destacat Fuster.

stats