Economia 22/03/2022

Els constructors illencs alerten que es poden paralitzar obres la setmana que ve

L'associació avisa que faltaran materials si no canvia la situació de la vaga de transportistes

2 min
Casa en construcció.

PalmaL'Associació de Constructors de les Balears ha assegurat que si la situació de la vaga de transportistes no canvia en els pròxims dies, s'hauran de paralitzar obres a les Illes la setmana que ve. Fonts del sector han assegurat que la manca de materials ja es comença a notar i que podria haver-n'hi mancances reals a curt termini.

Així i tot, l'Associació ha assegurat que de moment no s'ha hagut d'aturar cap obra. Quan els constructors parlen de "canviar la situació" es refereixen "que la vaga de transportistes no continuï", però, ateses les darreres declaracions dels transportistes, no sembla que s'hagi de paralitzar.

S'ha de recordar que ahir al vespre, l'Associació es va reunir amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí. Segons s'ha explicat, per part dels constructors la reunió "va ser profitosa" per les promeses que va fer Armengol de traslladar les propostes del sector a la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero.

Reunió entre els representants del sector de la construcció balear amb la presidenta Armengol i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí.

Els constructors varen reclamar a la trobada a modificació del decret llei estatal publicat dia 2 de març sobre la revisió de preus. El decret exposa que perquè hi pugui haver una revisió de preu, primer s'ha de passar un tall, només si han pujat més d'un 5% quatre materials base, el siderúrgic, el bituminós, l'alumini i el coure.

Ara bé, el que es demana des de les Illes, segons ha detallat la directora general de l'Associació de Constructors de les Balears, Sandra Verger, és que s'ampliï la llista dels materials, ja que la fusta i el PWC també han pujat molt i s'empren amb la mateixa freqüència. A més, van demanar que s'elimini aquest mínim del 5%.

Tot això són mesures que el Govern haurà de traslladar a l'Estat, perquè no té competències per gestionar-le des de l'autonomia. La presidenta Armengol i el conseller Marí van prometre fer arribar les demandes a la ministra Montero.

stats