Economia 22/03/2022

El Govern demanarà a l'Estat la reducció de les taxes aeroportuàries per pal·liar la crisi dels transportistes

El conseller d'Habitatge, Josep Marí, ha assegurat que treballa "de totes les maneres possibles" per ajudar el sector

1 min
El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí.

PalmaLa crisi dels transportistes continua sent un tema cabdal de tots els debats polítics. Aquest dimarts, al Parlament de les Illes, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha contestat diverses preguntes fent referència com gestiona el Govern aquesta situació. En concret, ha explicat les primeres mesures en què estan treballant, que inclouen una demanda a l'Estat de reduir les taxes portuàries i aeroportuàries per als transportistes.

El conseller també ha detallat altres demandes com la creació d'un fons específic d'insularitat per abaratir diverses taxes. A més, ha recordat que, a la conferència de presidents de la Palma, la presidenta del Govern ja va reclamar ajudes per controlar els preus dels carburants, cosa que també va demanar ahir el conseller de Model Econòmic Iago Negueruela a la reunió sectorial amb les tres vicepresidentes del govern de l'Estat, Nadia Calviño, Yolanda Díaz i Teresa Ribera, i la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero.

Aquestes declaracions del conseller Marí s'han fet en resposta a les preguntes del diputat de Ciutadans Marc Pérez-Ribas i del popular Sebastià Sagreras, que han qualificat el sector de "molt tocat" i han assegurat que les mesures aprovades en l'àmbit estatal "no basten".

De fet, Sagreras ha criticat durament la gestió del Govern i l'ha acusat de no escoltar les propostes de l'oposició. Marí li ha contestat que l'Executiu fa "més feina que mai", escoltant els afectats i fent propostes contínues per trobar solucions per al sector.

stats