Economia 14/02/2018

Consens entre partits per donar suport al tercer sector social

Aquestes entitats impliquen uns 3.000 treballadors i atenen aproximadament 20.000 persones a les Balears

1 min
Membres dels diferents grups polítics al registre del Paralment.

Tot els partits han registrat avui de manera conjunta al Parlament la futura llei que reconeixerà el treball de les entitats del tercer sector social de les Illes. Segons el text, al voltant d'unes 70 entitats, que impliquen uns 3.000 treballadors i que atenen uns 20.000 ciutadans, hauran de ser consultades i escoltades durant la tramitació de qualsevol llei que afecti el seu àmbit.

El text registrat aquest dimecres servirà per iniciar la tramitació parlamentària amb l'objectiu que es pugui aprovar per lectura única, previsiblement en el mes de març. La llei és la primera que s'elabora de manera conjunta per tots els grups parlamentaris. Tal com ha destacat el diputat socialista Jaume Garau, “la redacció conjunta permetrà que la normativa no sigui sotmesa a canvis substancials a cada legislatura”.

A més, la nova llei suposarà la creació d'un registre d'entitats del tercer sector, a les quals se'ls reconeixeran una sèrie de drets respecte de les administracions públiques. La llei recull el tipus de col·laboració que hi ha d'haver entre entitats i administració i també obligarà l'administració a desenvolupar una estratègia de suport al tercer sector.

stats