Economia 21/09/2021

El Consell de Mallorca inverteix un milió i mig d'euros més en ajudes covid-19

La nova línia estarà dedicada a artesans, entitats d'economia social, escoles de dansa, instal·lacions juvenils i guies turístics

ARA Balears
2 min
La presidenta del Consell, Catalina Cladera, a la presentació de les noves ajudes directes per a la reactivació econòmica.

PalmaEl Consell de Mallorca continua aportant ajudes per la crisi ocasionada pel covid-19, ara amb una quantia que assoleix el milió i mig d'euros. Aquesta vegada, s'ha llançat una nova línia dirigida a uns sectors que en un primer moment havien quedat fora dels paquets d'ajudes, però que també han patit les conseqüències de la pandèmia. Així doncs, anirà dirigida a professionals de l'artesania, entitats d'economia social, escoles de dansa, instal·lacions juvenils i guies turístics.

Cadascun d'aquests actes optarà a una ajuda de 1.500 euros, que poden arribar a ser 3.000 si es tracta de dues entitats del mateix propietari. Com en les ocasions anteriors, el repartiment dels fons serà gestionat per la Fundació Mallorca Turisme. Aquests fons venen en un 50% del Govern de les Illes, fruit del conveni de col·laboració que es va signar amb el Consell el mes d'agost.

Per la seva banda, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha volgut destacar la feina coordinada entre institucions per donar una resposta a la crisi: "Hem tingut una resposta contundent que ha ajudat a protegir, però ara també ha de reactivar els sectors", ha dit. A més, ha evidenciat que a banda dels 855 milions d'euros que varen arribar de l'Estat, entre el Govern, el Consell i els ajuntaments, s'han sumat prop de 100 milions d'euros més en ajudes.

Segons el cens del mateix consell, hi ha 900 artesans o empreses del sector de l'artesania que poden optar a la subvenció, també 900 guies turístics, 300 entitats d'economia social i 13 instal·lacions juvenils. El conseller de Promoció Econòmica, i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha alertat que s'ha d'estar inclòs dins el cens del Consell per poder optar a les ajudes, a més d'advertir que ja s'ha obert el termini i durarà tres setmanes. Aquesta nova línia d'ajuts es podrà demanar a ajutsmallorca.com

stats