Economia 09/09/2021

Les empreses que varen demanar menys de 500.000 euros rebran tot l'import sol·licitat

El Govern ha anunciat que la segona línia de les ajudes covid-19 ja s'ha resolt i es començarà a pagar la setmana que ve

2 min
Només el 13,3% de les empreses previstes han demanat l'ajuda covid-19.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat avui que la segona línia de les ajudes covid-19 s'ha resolt i es començarà a pagar la setmana que ve. Els primers a beneficiar-se'n seran les empreses de menys de deu treballadors, concretament 4.721 entitats, que es repartiran un total de 334 milions d'euros. Així, totes aquestes empreses cobraran la totalitat del que havien demanat a les ajudes. "Així demostram que l'Administració està al costat del més petit", ha explicat la presidenta, a més de referir-se a aquestes empreses com les que ho tenen més complicat i per això han de ser les primeres a rebre les ajudes.

"Ha estat una convocatòria històrica, la més gran feta a les Illes, però també ha estat ràpida, eficient i transparent", ha reivindicat Armengol. A més, anunciat que les 4.721 empreses sortiran a la llum al BOIB en mostra d'aquesta transparència. Desglossat per sectors, l'hostaleria rebrà 129,1 milions d'euros dividits en 1.746 empreses; el comerç al detall, 50,7 milions d'euros en 759 empreses; el comerç a l'engròs es repartirà 40,9 milions entre 415 empreses; la construcció, 19,7 milions d'euros en 393 empreses. Pel que fa a la divisió per illes, a Mallorca se'n beneficiaran 3.383 empreses, amb 237 milions; Eivissa rebrà 63,7 milions entre 756 empreses; a Menorca se'n beneficiaran 501 empreses per valor de 25,3 milions i, finalment, a Formentera, 81 sol·licituds per valor de 7,3 milions d'euros.

A partir de dimarts que ve es resoldran les ajudes de les empreses que varen demanar un total de 500.000 euros, que segons ha dit el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, també cobraran el 100% d'aquesta quantitat que varen demanar. A partir de llavors, hi haurà un prorrateig final que es farà de 100.000 euros cada vegada fins a exhaurir els 855 milions d'euros. Des de l'Executiu han volgut deixar clar que abans del final de setembre tota la quantitat d'aquestes ajudes ja estarà dins les butxaques de les empreses sol·licitants.

Quelcom molt important que s'han escarrassat a fer patent tant Armengol com Negueruela i la consellera d'Hisenda, Rosario Sánchez, és que els 855 milions quedaran tots a les Illes. "Som l'única comunitat autònoma que repartirà tots els doblers de cop i ho farà tot aquest mes", ha dit Negueruela. A més, també ha dit que les Illes són l'única comunitat autònoma que ja ha assegurat que tota la quantia quedarà íntegrament en el teixit empresarial de les Balears.

Finalment, s'ha fet un repàs de les ajudes ja abonades durant el juliol als autònoms de la primera línia. S'ha explicat que ja el 95% d'aquests, 2.663 persones, ha rebut l'ajuda, amb un total de 7,75 milions repartits a aquest col·lectiu.

stats