Economia 07/01/2020

Els comerciants menorquins preveuen per a les rebaixes unes vendes similars a les del 2019

Els descomptes arriben a un 60-70% en tèxtil, perfumeria i electrònica

Ivan Martin
1 min
Els establiments han penjat aquest dimarts els cartells amb els descomptes per rebaixes.

MaóEl president de l'Associació de Comerciants de Menorca (Ascome), Vicente Cajuso, ha titllat de "descafeïnades" les tradicionals rebaixes de gener. El dirigent de la patronal econòmica considera que aquest període de vendes per al comerç de proximitat ha disminuït el seu interès consumista. "Hi ha dos aspectes clau per entendre la davallada continuada dels darrers anys: la liberalització de les rebaixes i el Black Friday", ha assenyalat Cajuso.

Les dades que té Ascome situen en un 70% els descomptes més accentuats que podem trobar a Menorca. De tota manera, Vicente Cajuso matisa que les promocions es diferencien segons tipologia de productes. En aquest sentit, el president de la patronal ha assegurat que en sectors com l'equipament personal "els descomptes que ara estaven eren d'un 20% han passat a un 40%". En canvi, en el tèxtil, la perfumeria i l'electrònica "se situen en un 60-70%", ha emfatitzat.

Pel que fa a la previsió de vendes durant les rebaixes, Vicente Cajuso ha reconegut que el desànim s'ha estès entre els propietaris dels comerços de proximitat. "S'ha perdut certa il·lusió, no és com abans. Esperam unes vendes similars a les del mes del gener de l'any passat", ha sentenciat. Finalment, el president d'Ascome és pessimista amb vista al futur i sobre la petició de les patronals de posar fi a la liberalització de les rebaixes. "És difícil i hem d'aprendre de sectors com l'alimentació o la llar, que fan promocions durant tot l'any", ha recordat.

stats